Eerste editie Maestroconcert zeer geslaagd!

Op vrijdag 23 december is de eerste editie van het Maestroconcert geweest.
Al verliep de editie wat anders dan gepland. Maestro Janne werd geveld door de griep en moest op het laatste moment afhaken.
Ze stuurde echter een waardige vervanger, haar moeder Rianne L’Ortye. Voor aanvang kreeg Rianne nog een spoedcursus dirigeren en toen de kerk absoluut mooi gevuld was en de kerkklok half acht sloeg, konden we beginnen.
De avond werd afgewisseld door (film)muziek met een kersttint gedirigeerd door onze eigen dirigent Willeke de Laak, afgewisseld met optredens van de vier maestro’s.

Wethouder Harold van den Broek beet de spits af met “We all stand together”. Hij wist het orkest prima ’together’ te houden, in een ietwat lager tempo dan gepland, maar succesvol eindigden we samen.
Als tweede betrad prins John d’n Twidde, oftewel John Coppens jr. de bok met het nummer “Don’t stop me know”. Na een rustige inleiding, wist hij het orkest prima mee te krijgen in het rocktempo en sloot hij af met een mooie vertraging.

De derde in de rij was Rianne, via een ingezonden filmpje wenste dochter Janne haar nog veel succes. Rianne begon stralend aan haar “Edelweiss”, wat het publiek mee kon volgen op een groot scherm, waarop de voorkant van de maestro’s steeds mooi in beeld werd gebracht. Rianne bleek een natuurtalent te zijn, en zette een prachtig “Edelweiss” neer. De jury, bestaande uit Ieke Rovers, Harry Hermkens en Peter Smits, was lovend.

Last but not least verscheen Jan Coppens ten tonele, hij had er gruwelijk veel zin in en dat was te merken tijdens zijn uitvoering van “Stop the Cavalry”, het publiek klapte enthousiast mee!

Na beraad van de jury kwam Rianne L’Ortye als eerste winnaar van de Gouden Baton uit de bus, als verrassing mag ze tijdens Volkel in Harmonie (eind 2023) een nummer dirigeren.
Het publiek werd uitgenodigd om in Het Muziekhuis na te praten over een zeer geslaagd Maestroconcert. Onder begeleiding van een fakkeloptocht, verzorgd door de Scouting vertrok een mooie stoet naar Het Muziekhuis, waar het nog lang gezellig bleef.