©-2017 - Harmonie en Drumband Sint Caecilia - Forelstraat 2 - 5408 AT  Volkel

Harmonie en Drumband Sint Caecilia
TERUG TERUG
Nieuws uit de vereniging in juli We zijn weer begonnen! Wat een feest om weer samen muziek te mogen maken. Vanaf 8 juni mocht het Muziekhuis weer open voor muzieklessen en de repetities van jeugdslagwerkgroep stiXX en de Slagwerkgroep. Natuurlijk met alle noodzakelijke maatregelen om veilig muziek te kunnen maken. Dat houdt vooral in dat, naast afstand houden, extra poetsen en ventileren, er heel veel handgels, desinfectiesprays en papieren handdoekjes nodig zijn om het risico op verspreiding van het virus te beperken. Opleidingsorkest Enjoy en de Harmonie moesten nog even wachten voordat het landelijk protocol voor blazers was geaccordeerd door de Rijksoverheid. Op 18 juni was het ook voor hen zover. Echter moesten zij twee meter uit elkaar zitten, moesten ze met een handdoek condensatiewater uit hun instrument opvangen en waren er nog maar dertig muzikanten toegestaan. Vanaf 2 juli was het hele korps weer compleet aan het repeteren en, ook niet onbelangrijk, mocht de bar weer open. Dus het voelt weer vertrouwd, al blijven we op gepaste afstand van elkaar.  Zelf muziek maken? Heb jij in deze afgelopen periode ook troost, ontspanning of rust gevonden door naar muziek te luisteren? Misschien heb je er zelfs over gedacht om zelf muziek te gaan maken. Dat kan bij ons want wij bieden als vereniging individuele muzieklessen aan. Deze worden gegeven in ons Muziekhuis door gediplomeerde docenten van Kunst&Co Uden. Wij verzorgen les op onder andere klarinet, dwarsfluit, trompet, slagwerk en saxofoon. En nog niet zeker van het instrument dat je wilt bespelen? Er is ook de mogelijkheid om enkele proeflessen te volgen om te kijken of een instrument ook daadwerkelijk bij je past. Maar ook voor degene die al langere tijd geen muziek meer hebben gemaakt willen wij graag meedenken om de drempel te verlagen zodat je weer mee kunt spelen. Want samen muziek maken binnen een gezellige vereniging is een geweldige hobby! Informeer gerust over ons cursusaanbod en wat de mogelijkheden zijn via bijdezand@gmail.com of kijk eens op onze opleidingen. Klik HIER. Oud papier Wij halen telkens de vierde zaterdag van de maand vanaf 8.00 uur het oud papier op. Dat doen we ook in de vakantiemaanden. Dus we komen de kliko graag op zaterdag 25 juli en zaterdag 22 augustus weer legen. Mis ons niet. Fijne vakantie iedereen, geniet ervan en gezond weer terug!